Praktijk

 

De praktijk is gelegen in Landgraaf in de Wijk Waubach. De fysiotherapie praktijk bestaat sinds 1978 en is in 2014 na het met pensioen gaan van de vorige eigenaren overgenomen door Maarten van Pamelen.

Maarten van Pamelen is naast fysiotherapeut ook sport fysiotherapeut en gespecialiseerd in revalidatie en nek- en rug klachten.

Oliver Kaufung is in 2014 mede werkzaam geworden in de praktijk. Hij is naast fysiotherapeut ook osteopaat (5 jaar IFAO-opleiding) wat hem veel kennis geeft omtrent orgaan problematiek en complexe problematiek waar een reguliere fysiotherapeut kan vastlopen. 

Sinds 2015 is Julia Busse in de praktijk werkzaam. Zij is naast fysiotherapeut gespecialiseerd in fascie technieken. Dit zijn technieken die die met name spier/pees en verklevingen, irritaties en ontstekingen van deze structuren met korte behandelsessies kan verhelpen. Denk hierbij aan hielspoor, een tenniselleboog of bijvoorbeeld achillespees problematiek.
Julia is momenteel bezig met de opleiding lymfe en oedeem therapie en zal deze het komend najaar afsluiten.

In de praktijk is er op sommige plaatsen een hond aanwezig. Dit in de behandelruimte van Julia en soms in de oefenzaal. Deze hond is in opleiding voor therapie hond en zal over een tijd ingezet worden bij bijvoorbeeld gehandicapte, demente ouderen of / en kinderen.

De praktijk heeft een tractie bank wat zeer succesvol is gebleken bij het behandelen van hernia's.
https://www.yumpu.com/nl/document/view/20181861/eltrac-471-the-enraf-nonius-partnersite/5

Vanaf augustus 2016 is er een laatste jaars fysiotherapie student in de praktijk aanwezig. Dit in samenwerking met Hogeschool Zuyd Heerlen

De praktijk heeft onlangs een samenwerkingsverband gesloten met Health City Landgraaf. Deze samenwerking heeft als positief gevolg dat de praktijk gebruik kan maken van de nieuwste fitness apparatuur zodat revalidatie nog beter kan plaats vinden. Vanaf november 2016 zullen hier fitness groepen gestart worden voor bijvoorbeeld copd cliënten